Spara pengar på elen

Det vill vi väl alla?

Tända ljus och tänka på vad man använder i hemmet gör vi nog alla idag när priserna på elen är skyhöga. Och det gäller både i lägenheter, villor och andra bostäder. Och om du har en sommarstuga kanske du verkligen se över vad det är som är igång där fast du inte är där nu.

Idag finns det energisnålare maskiner som är bättre att byta ut till. Och under perioden oktober till november så samarbetade Elon tillsammans med Bauer Media i en tävling som dom kallade för Haffa eltjuvarna. Hasse Aro som vi är många som vet vem det är och Mix Megapol har åkt runt till bland annat programledarna i Mix Megapol för att leta efter deras eltjuvar. Det var livesändningar, det pratades om det både i programmet och på sociala medier för att alla ska få veta vilka produkter som drar mycket el. I Hasse Aros egna pod Fallen jag aldrig glömmer intervjuar han utredarna och för att lära oss alla att hitta eltjuvarna vi har i våra hem.

Det handlar om vad du kan byta ut i hemmet för att det ska dra mindre el. Gamla maskiner behöver ofta bytas ut till mer energisnåla, glödlampor behöver bytas och inköp av luftvärmepump är en bra investering.

Elon utsåg också vad som var den energismartaste produkten och utsåg dom till årets julklapp. Nu har det ju redan varit julafton, men man kan ju köpa sig en liten present efteråt. Bland annat det som är energismart är smart plugs som är en mycket smart kontakt. Det är en grenpropp som du kopplar dina maskiner till. Eller varför inte ett par soldrivna hörlurar eller en airfryer som förbrukar mindre el än en ugn både under uppvärmning och tillagning.

Att lägga en energismart produkt som julklapp under granen kan generera såväl stora som små paket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *