Hur marknadsför man en e-handel?

E-handels marknadsföring

Hur marknadsför man en e-handel på bästa sätt är en fråga som jag får ofta. Vad som är intressant är att många som startar upp butiker på nätet tror att besökare ska komma från ingenstans och börja handla så det står härliga till. Det var något som fungerade från början, när internet var nytt och man inte behövde slåss med alla stora världsbolag om att synas där ute i bruset. Därför blir många av dessa som frågar mig om tips om hur man gör för att synas och att jag då berättar att det kommer att kosta ungefär 20% av omsättning i marknadsföringskostnad.

Det är tyvärr det som är vad det kostar att få synlighet, om man inte har lyckats med att köpa in produkter som är så pass unika och gör att folk söker på just detta märke och hamnar rakt in på ens hemsida bara för att man har hittat en lucka som inte är så över exponerad ännu.

Men jag ska ge några bra tips nedan på hur man kan komma undan lite billigare från början, men det kommer dock inte gratis. Man får helt enkelt välja mellan att lägga in mycket pengar i sitt projekt eller så får man lägga ner extra mycket tid i det.

Hitta många mindre influenser och erbjuda dom en kickback på försäljningen som görs med deras rabatt kod. Det krävs en del tid att hitta många mindre influenser samt så behöver man lägga tid på att få en bra relation med dessa så att dom delar inlägg på ett bra genuint sätt som även går i linje med vad hemsidan står för. Men det är ett bra sätt att få in besökare på hemsidan.

Bli aktiv i grupper på Facebook. Kommentera och dela mycket bra tips och trix inom ämnet din verksamhet är aktiv i. Dock så behöver du lägga ner mycket tid och göra dig ett namn här innan du gör reklam för din hemsida. Och när du gör reklam så måste du göra det på ett bra sätt så det inte upplevs som att du bara gör reklam för att sälja saker utan att du ger tips till folk som gör att deras liv blir bättre.

Börja med dom tipsen som kommer jag fortsätta ge mer värdefulla tips under kommande veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *