SEO och backlinks

Vad är backlinks

Backlinks är något av det som är det viktigaste i jobbet när man håller på att sökords-optimera en sida. Det är nämligen så att google hittar sidor genom att hitta länkar till sidorna. Ju mer länkar det finns till en hemsida desto större synlighet får hemsidan och hamnar därefter högre upp på google när man söker efter det specifika ämnet man är ute efter. En backlink är när någon länkar till din sida från din sida. Om du säljer produkter så kan det vara bra att fråga leverantören om dom kan lägga in en länk någonstans på deras hemsida som länkar in till eran sida. Den enkla lilla grejen gör att ni får bättre synlighet. Man kan även sätta sin hemsida som länk i mail man skickar, då skapas det en backlink i varje mail som skickas. Även det inte är så många som får tillgång till just det så blir det en länk för varje mail och den personen har ju sin sökhistorik som gör att din sida mår bra av det.

Att jobba med att skapa backlinks är något man behöver jobba på under längre tid och det är svårt att mäta utfallet av det. Det enda man vet är att det är väldigt viktigt men det typen av arbete för att få bra organsik trafik in till sin sida. Det är även tacksamt om man kan få bloggar och nyhetssidor att skriva och länka in till sin sida för att öka synlighet.

Hur jobbar ni med att öka antal länkningar till era hemsidor. Har ni en strategi för detta eller är det bara något ni låter bli som det är och hoppas att någon med jämna mellanrum kommer att göra åt er? Lite på ödet eller ta saken i egna händer och få jobbet gjort? Som vanligt vet vi ju exakt vad som är det bästa svaret i den frågan.

Kommentera gärna era tankar kring backlinks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *