Kan man påverka algoritmer och öka på sina sociala konton?

Kan man påverka algoritmerna?

Om jag skulle ha fått betalt för varje gång jag fick den frågan så hade jag aldrig mer behövt jobba. Det är så många därute som drömmer om att få deras konton att växa och bli stora och framgångsrika. Nästan alla tror att man kan skaffa en konto och sen bara lägga upp några inlägg och sen ska följarna bara strömma in till en och man ska bli super stor och populär. Sen inser nästan alla efter bara några veckor att det inte fungerar så och då kommer ett vägskäl, där dom flesta tyvärr väljer ena hållet och nästan inga väljer alternativ två.

Alternativ 1

Det är de alternativ nästan alla väljer, men startade sitt konto och trodde att följarna skulle rusa till ens onto och börja prenumera på det. Då det inte fungerar så börjar man att posta och ändra om sin taktik, inget inlägg är det andra likt och det börjar mer och mer bli kaos för varje inlägg som görs, vilket i sin tur gör att följarna slutar att komma och hela kontot mer eller mindre stannar av och inspirationen till att hålla på med det försvinner och bara några veckor in så har ens plan med at bygga ett roligt socialt media konto försvunnit och man känner sig både dålig och misslyckad.

Alternativ 2

Det andra alternativet som förvånansvärt få lite människor väljer är att när man startar sitt konto och man tror man har en bra plan och ett bra upplägg och det visar sig att följarna inte strömmar in till sitt konto som man trodde. Det som väldigt lite människor gör är att dom håller sig till sin ursprungsplan och medans dom gör det är att läsa på om alla möjliga olika sätt man kan gå tillväga för att lyckas med sin plattform. Det kan vara allt från tips och trix på när man ska lägga upp, vad man ska lägga upp osv. Och det som väldigt många faktiskt inte gör, det är att fördjupa sig i hur algoritmer fungerar och hur man kan arbeta för att få med sig dom till sin fördel. Det är märkligt, för lägger man lite tid och energi på detta, ja, då kan vem som helst lyckas med precis vilket content man än försöker sprida genom sin kanal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *