Redo för sommaren!

Sponsrat inlägg i samarbete med Nordic Beauty Bar

Nu är det snart sommar, gör huden redo för det fina vädret!

Nu är äntligen vintern över och våren har kommit. Nu är det dags att se över sin hudvård. När det går mot varmare tider behöver vi oftast byta ut våra cremer.

På vintern behöver vi fetare cremer för att huden blir så torr. Vi håller oss mycket inomhus och när vi är ute är det kallt och kylan är påfrestande för vår hud. På dagen är det bra att ha en lite fetare creme och en creme som skyddar barrieren, oftast kallas de för klimatcremer. Ett måste på vintern!

När det nu börjar närma sig sommar så byter vi ut cremerna mot lite lättare cremer. Mycket fukt är ledorden för sommaren. Om du är lite torrare i huden kan du oftast behålla samma nattcreme, men byt ut dagcremen till någonting lättare.

Precis som du byter ut vinter garderoben med dunjackan mot sommargarderoben med jeansjackan, så byter du din “vinterhudvård” mot “sommarhudvården.

Kroppen måste vi också ta hand om. Där kan vi också byta ut den lite tyngre bodylotion mot en lite lättare. kanske någon med lite skimmer i när du har fått lite färg. om du inte tycker om att sola eller inte blir så brun så finns det många fantastiska brunutansol produkter numera.

Peeling!

En peeling för kroppen är ett måste, speciellt under sommaren. Du får en jämnare bränna och om du gillar alla tan produkter så sätter de sig mycket jämnare och finare när du har gjort en ordentlig peeling. Känslan efter en peeling är fantastisk, så mjuk och len man blir! Jag rekommenderar Purite Saltscrub, den finns att köpa på Nordic Beauty Bar och är helt underbar.

Skrubba kroppen ordentligt, extra på knän och armbågar samt hälarna. Skölj därefter av produkten och torka huden. Smörj in dig med en lyxig lotion och bara koppla av. mitt tips är också att bädda med rena lakan, då kommer det känns så härligt att krypa ner i sängen på kvällen.

solskydd

Det vi inte får glömma på sommaren är solskyddet. Lika viktigt i ansiktet som på kroppen. Lägg några extra kronor på ditt solskydd så att du verkligen får ett solskydd som du gillar och kommer att använda så som det ska användas. Solskydd förhindrar att du bränner din hud och därmed förhindrar det att du senare får pigmenteringar.

När allt detta är gjort så är din hud redo för sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *