Midsommar med gofika och flaggan i topp

Städning och pyssel i trädgården inför midsommarhelgen

Det blev en del förberedelser inför midsommarhelgen med att städa inne i huset. Lite mer gräsklippning och ogräsrensning blev det eftersom det har varit fint väder och härligt att vara utomhus. Suttit en del framför datorn och jobbat med projekt så att man kan ta lite ledigt när gästerna väl anländer. Även pyntat i trädgården med olika byttor med antingen midsommarblomster plockat på ängen eller rosor från någon av rosbuskarna som blommar nu.

Rosor till midsommar

Gofika på midsommarafton

Trevligt att ha lite gäster i en vecka. De hämtades i stan direkt från tågstationen och sedan blev det storhandling. Det blev ett lugnt midsommarfirande med den vanliga maten, inlagd löksill, senapssill, matjessill och potatis med gräddfil och gräslök. Jag har egen gräslök i trädgården så det är bara att gå och plocka när man behöver ha lite. Vädret var kanonfint, varmt och soligt. Vi tog eftermiddagskaffet ute i trädgården med hembakad chokladkaka, vispad grädde och nektarinskivor.

Gofika på midsommar

Flaggan i topp

Flaggan hissades förstås till midsommar också. Inte ofta jag hissar den men vid vissa högtider passar det ju bra. Nöjd med en fin och lugn midsommar med fint väder. Inte hunnit iväg och bada ännu men det blir väl en tur så småningom.

Flaggan i topp

En kommentar till “Midsommar med gofika och flaggan i topp”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *